Programari la consultatii
Telefoane receptie:
0264-484555
0742-014644
 
0744-660771 (Dr. Muresan)

Str. Ploiesti nr 8-10 Cluj-Napoca, jud. Cluj
Orar cabinet homeopatie Cluj
luni    10 - 13
marti    17 - 20
miercuri  10 - 13
joi     17 - 20
Tratamente homeopate:

Introducere in homeopatie

Homeopatia

este o metoda naturala de tratament, netoxica, care se adreseaza intergului organism. Pentru ca o boala nu este o afectiune , o boala a unui organ – exemplu boala de inima , boala de rinichi – ci este in realitate o afectiune , o boala a organismului in intregime , care este o unitate.

De aceea orice metoda adevarata de tratament trebuie sa se adreseze intregului ansamblu care este organismul, si nu doar unor parti sau organe separate. Din pacate, prea adesea tratamentele clasice – cu medicamente obisnuite, de sinteza, chimice - se adreseaza doar unor organe separate- inima , rinichi, stomac – neglijand si chiar afectand negativ , intregul. In schimb , homeopatia se adreseaza, cum am spus, organismului in intregime, bolii in profunzimea sa.

De fapt, ce sunt manifestarile, simptomele bolii? Contrar modului in care acestea sunt privite in medicina clasica, simptomele , manifestarile bolii reprezinta in realitate , incercari ale organismului de a depasi boala, de a se vindeca. Aceste incercari, adesea au nevoie de ajutor. Acest ajutor este foarte bine dat de tratamentul homeopat, care, pliindu-se in profunzime pe starea, conditia de boala specifica acelui organism, da ajutorul necesar acelor simptome si manifestari, acelor incercari naturale ale organismului de a depasi boala, ca sa poata sari acel “ hop “si sa realizeze vindecarea. Deci homeopatia ajuta in mod natural organismul sa se vindece. Din contra, medicamentele obisnuite , clasice , nu numai ca nu ajuta procesul natural de vindecare, dar chiar se opun acestuia deoarece blocheaza , actioneaza impotriva simptomelor si manifestarilor bolii, care cum am vazut, sunt in esenta, incercari ale organismului de a se ( auto ) vindeca, de a depasi boala.

Iata de ce, prin consultatia homeopata, medicul incearca sa descifreze cat mai corect si mai profund, specificul, chiar unicitatea pacientului si a bolii sale- nu exista boli ci bolnavi- pentru a putea apoi recomanda acestuia remediul, medicamentul homeopat care i se potriveste cel mai bine lui si numai lui( cat mai aproape de modul in care se potriveste o cheie intr-o broasca. Principiul de baza” cui pe cui se scoate”

ATENTIE ! NU inseamna ca renuntam de tot la medicamentele obisnuite in anumite boli ( cardiovasculare, hipertensiune arteriala, astm bronsic, boli neuropsihice, epilepsie, boala Parkinson, scleroza multipla, urgentele ), cel putin nu vom putea renunta dintr-o data la aceste medicamente: daca este o boala veche si pacientul face tratament clasic de mult timp probabil nu se va putea renunta niciodata la acest tratament. Aceste medicamente trebuie insa reduse, atat ca numar cat si ca doze, la minimul necesar. De fapt, tratamentul homeopat poate fi asociat sau nu tratamentului gemoterapic, (cu muguri, mladite despre care vom vorbi pe scurt in alt articol)

Odata cu cresterea sanatatii si ameliorarea bolii, se vor putea reduce treptat dozele si chiar numarul de medicamente alopate folosite – in functie de starea medicala a organismului. In unele situatii se poate ajunge cu timpul, la renuntatrea la medicatia alopata, dar este necesra in acest demers, colaborarea cu medicul homeopat.

Ce boli pot fi tratate prin homeopatie ( cu sau fara gemoterapie )

 • Boli respiratorii, bronsice, pulmonare, astm

 • Boli digestive, hepatice, abdominale

 • Boli renale, urinare

 • Boli cutanate,psoriazis

 • Boli reumatice

 • Boli cardiovasculare – de multe ori in asociere cu gemoterapie si alopatie

 

home | tratamente homeopate | afectiuni tratate | Medici homeopati Cluj Napoca | C. M. Medreflex Line | contact
© 2011-2018 Centrul Medical Medreflex Line, Cluj-Napoca